Kvass

U wilt iets goedkoops en goeds om gasten op warme dagen te ontvangen? - Je weet wel, dat je allereerst je dorst moet lessen. Dus stellen we heerlijke kwas voor.

Kvass kan worden voorbereid door te oefenen, 2-4 uur voor het serveren.

Eerst moet je twee handenvol oud roggebrood snijden en drogen, dan bruin in de oven. Ook al brandt het hier en daar een beetje, Maak je geen zorgen. Giet deze koekjes vervolgens met 6-7 liter heet gekookt water. Na 10-15 minuten, als het water opklaart, Giet het voorzichtig over het brood. Giet een tweede keer 2-3 liter water, zoals voor en na het staan, toevoegen aan de vorige. Knijp het water niet uit de beschuit, omdat het zuur troebel zal zijn. Er trekt veel water in het brood, zodat van deze hoeveelheid er niet meer dan ongeveer 5 tot 6 liter kwas zal zijn.

Nu nemen we 3 of 5 dkg gist, wrijf ze in met een paar theelepels suiker, en dan samen met 2 glazen suiker en wie heeft, een beetje citroenzuur - combineren met lauw water, gieten van boven het brood Giet de gemengde oplossing in flessen, bij voorkeur met hermetische sluiting (bijv.. naar orangeade). Als de vloeistof in de flessen aan het fermenteren is, zet het dan in de koelkast, of naar een andere coolste plek in huis. Na 3 tot 4 uur is het zuur klaar.

Een aanvullende opmerking hier. Als we toevoegen 3 dkg gist, Het kwas is na 3-4 uur klaar en kan tot de volgende dag koel worden bewaard. Maar als we dat doen 5 dkg gist, het zuur is daarna klaar 2 uur en het is onwaarschijnlijk dat ze de volgende dag worden bewaard.

Als we flessen met stoppen stoppen, dat is aandacht, omdat het zuur kan "eruit schieten".”. Daarna moeten de kurken met touw goed aan de hals van de fles worden vastgebonden.