Sappen en wijn

Veel
het product verkregen uit de most (rauw sap) na extrusie (en mogelijk gedeeltelijk wissen) fruit of groenten. Door de juiste technologieën te gebruiken, de fruit- en groentesappen zijn drinkbaar (gepasteuriseerd) of geconcentreerde, sterk gezoete groenten en fruit aangezuurd of gefermenteerd aangezuurd.

Droogte
geheel of in plakjes, geschild of niet, vers fruit, champignons of groenten van één soort, voorbehandeld (bijv.. blancheren), gedroogd tot een graad die hun duurzaamheid garandeert. Droogte wordt voornamelijk gemaakt van appels, peren, abrikozen, kersen, bosbessen, rozenbottels en champignons, wortels, peterselie, smaak, pora, kool, uien, groene venkel, peterselie. Droogte wordt gebruikt voor compotes, soepen en als aanvulling op gerechten.

wijnWijn
een drank verkregen door alcoholische fermentatie van pulp of rauw sap (de zogenoemde. moet) verse druiven (druivenwijn) of een ander fruit. (fruitwijnen – waarbij gisting plaatsvindt onder invloed van wijngist). Nadat de gisting is voltooid, wordt de wijn aangekleed en ondergaat hij een periode van rijping en veroudering (thuis 1 …2 patch). Vervolgens ondergaat het de processen van opheldering en filtratie. Afhankelijk van het suikergehalte worden wijnen verkregen: droog, half droog (teder), halfzoet, lief en heel lief. De zoetheid van de wijn wordt aangepast door de most te zoeten of te verdunnen met water (in het geval van zuur fruit, bijv.. krenten, wilde appels). De bovengrens van het alcoholgehalte in wijn verkregen door fermentatie is ongeveer. 18%. Wijn met een alcoholpercentage tot 10% aangeduid als zwak, 10…14% – gemiddeld sterk en hoger 14% -sterk.