Angelica jam

meesterwerkAngelica jam. Angelica-stengels worden eind mei of begin juni gesneden. Na het weggooien van de bladeren en wassen, dikke stelen in de lengte doorgesneden, laat de kleintjes helemaal over, in kokend water werpen
en kook voor ca.. 10 min, toevoegen aan het einde van de bereiding 0,5 theelepels zuiveringszout. Gips, doe in koud water, stam. Bereid de siroop voor: Aan 25 angelica dag – 25 dag cukru i 0,25 glazen water, d.w.z.. zoveel suiker, hoeveel engelwortel er is. Angelica, in diagonale reepjes gesneden, ong. 1 cm en meng in hete siroop. koken 5 min, opzij zetten, laat het afkoelen en ga zo twee opeenvolgende dagen door, en op de vierde dag de jam nog een keer "bakken" en in kleine potjes doen. Angelica gebakken in suiker wordt gebruikt om taarten te versieren, Mazurka's, crèmes nemen, toegevoegd aan fruitcake enz..