Marinade en tinctuur

Marineren
ingeblikte groenten of fruit in azijnmarinade met toevoeging van kruiden (kruidnagel, kaneel, gember, piment etc.). Vanwege het azijnzuurgehalte in de pekel, m. is verdeeld in: teder (0,4…0,8%), medium zuur (1…3%) en pittig (5…6%). Voor fruitmarinades toevoegen aan 25% suiker. Groentemarinades kunnen zonder suiker of met een beetje suiker worden gemaakt (augurk). Marinades die niet gecertificeerd en ongezoet zijn, zijn gemaakt van 5%
azijn, en gezoet met 3%. Meestal zijn augurken gemaakt van komkommers (augurken – gecertificeerd) en champignons (ingelegde champignons – niet gevalideerd). Bieten augurken zijn ook populair (bieten), pompoen, olijven, paprika's, uien, evenals pruimen en peren.

tinctuurTinctuur
een alcoholische drank die wordt verkregen door alcohol over de wortels te gieten, vers of gedroogd fruit, ook de kruiden en laat ze vervagen (kleurverlies), en dan de tinctuur in flessen gieten en rijpen (veroudering). Tincturen worden voornamelijk gemaakt van verse kersen, Malin, zwarte bessen, bosbessen, lijsterbes, sleedoorn of van vers of gedroogde pruimen en abrikozen. U kunt zeer droge tincturen maken zonder suiker toe te voegen, halfdroog met toevoeging van 3…5 dag van suiker op 1 ik, halfzoet – 10 dag / l en lief – 15…20 dag / l.