Hazelnootwafels

andrutHazelnoot-nougat. Maak er karamel van 40 dag van suiker (Maak de suiker in de pan lichtbruin), toevoegen 20 dag miodu, koken 3 min. Klop het schuim met 3 of 4 eiwitten, ga na het kloppen naar een grote, hoge pot (de massa groeit, kipi) en giet er een beetje hete suiker met honing in. Zet de pan op laag vuur. Roer constant, zodat de massa niet aan de bodem en zijkanten blijft kleven. Kook zo lang, totdat een stuk massa ondergedompeld in koud water kan worden verwijderd en gemakkelijk tot een bal kan worden gevormd. Voeg dan de gedroogde noten toe (OK. 40 dag), ze kunnen worden gemengd met walnoten, voeg eventueel amandel- of vanillesmaak toe, meng en doe de massa op de wafels (of wafels) op dikte 1…1,5 cm, bedek met een tweede wafel, plet het een beetje en leg het op een droge plaats. Als het afkoelt, in stukjes van elke vorm gesneden. Kan heel lang worden bewaard, bijv.. in een glazen pot, geëmailleerde doos of aluminiumfolie.