Moutextract – Wijn

Moutextract, vooral voor het maken van wijn. bereid (dat is b.v.. 'Maltowin”), geeft uitstekende wijnen. Moutwijnen blinken uit in voedingswijnen en worden in het buitenland zeer gewaardeerd.

Op het moutextract kunnen alle soorten wijnen worden bereid 10 liter.

Tokaj: 1 van 1½ kg. ex. mout., 2½ kg. suiker.

Zoete tokay: ex. mout. 3 kg., suiker 3 kg.

Voeg in beide gevallen toe 10 gr. citroenzuur of het sap van twee kilo appels, secalum media, Tokaj-gist, pożądane ½ do 1 gr. zijn land, goedmaken tot 10 liter water.

Bordeaux lub Burgund:

½ kg. ex. mout., 2 kg. suiker, 2 gr. zijn land. 2 liter bosbessensap, kersen of veren, 5 Doen 8 gr. citroenzuur, medium "secalum."”, geschikte gist, goedmaken tot 10 liter water.