Wat u moet voorbereiden voordat u wijn gaat maken ?

Thuis wijn willen gaan maken, je moet eerst beslissen, hoeveel moeten we maken en welke vruchten we moeten maken. Veronderstellen, dat we besloten te doen 10 liter rode bessenwijn. We moeten daarom een ​​kijkje nemen 10 liter (prijzen van gevlochten gander, genaamd d-muons, zie achteromslag). Dan kopen we 4 kg. krenten. Als de keuze viel op een ander fruit, in de specifieke bepalingen van dit boekje staat de hoeveelheid van elke vrucht vermeld, die moet worden gebruikt voor het product 10 liter wijn. Voordat we de juiste bekering ondergaan, maken we de vrucht voor onszelf klaar 5 ofwel aan 25, of voor meer liters wijn. We kopen tegelijkertijd krenten 2 kg griesmeelsuiker (kristallijn). Bij de drogisterij kopen we een pakje droge rassen, dat wil zeggen edele wijngist, de juiste soort (prijs voor het pakket 2 PLN), in ons geval gist van de soort Bordeaux of Bourgondië. Afgezien van de naam van de gistsoort, moet elke verpakking de inscriptie "Vinum" dragen en er moet speciaal op de aanwezigheid van deze inscriptie worden gelet, omdat alleen de gist is voorzien van deze inscriptie, het label geeft een volledige garantie van hun waarde.

Een pakje gist is genoeg voor 25 liter most, d.w.z.. vloeistof, van welke manawijn te maken. Gebruik altijd een vol pakje gist, zijn we aan het maken 5 of 25 liter wijn, een nawet, wanneer we hierboven kneden 15 liter wijn, is het wenselijk om twee pakken te gebruiken. Besparing op gist, d.w.z.. gebruikmakend van b.v.. een half pakket voor het product 10 liter wijn, economie wordt niet goed begrepen, aangezien andere gisten tijdens opslag het vaakst besmet zijn, verstrooiing, Ondertussen 10 liter wijn, gefermenteerd op een heel pakje gist, het geeft een snellere en krachtigere gisting, wat altijd een groot voordeel zal zijn voor de smaak van wijn, Gist opgeslagen in een afgesloten verpakking op een droge plaats blijft meer dan een jaar houdbaar. Bij het kopen van gist, we kopen de voedingsoplossing tegelijkertijd. We hebben twee soorten media. „Sekalum” (50 gr.) ik fosfosal” (45 gr.) In ons geval gebruiken we het tweede medium. De inhoud van de voedingszak wordt berekend op 25 liter most. In tegenstelling tot gist, die altijd voor het hele pakket worden gebruikt, het medium wordt niet volledig gebruikt indien minder dan 25 liter wijn. Bij het product 10 liter wijn duurt ongeveer 1/3 Hallo (delen door oog). Voedingsmedium op een droge plaats, het wordt voor onbepaalde tijd bewaard. Je moet ook een fermentatiebuis en kurk kopen, die worden gebruikt om de nokpan te sluiten. Als we de buizen niet kunnen krijgen, we kopen het in een drogisterij ong 20 gr. paraffineolie of pure olijfolie. Als laatste kopen we een klein stukje pure watten en paraffine. Watten worden gebruikt om de noktegel tijdelijk te verstoppen, en paraffine om de stop af te dichten. Uitgaven afgerond (soms worden alleen gram-hoeveelheden wijnsteenzuur of citroenzuur gebruikt, verkrijgbaar bij een drogisterij), was gewoon de nok heel voorzichtig, fermentatiebuis en begin met het maken van wijn. Ik raad beginners aan om het voor de eerste keer te doen rogge wijn,, want zijn product is heel eenvoudig, en de goedheid van de ontvangen drank overtreft alle verwachtingen.