Voorbereiding van nieuwe vaten voor het zetten van wijn

Voorbereiding van nieuwe vaten voor het zetten van wijn.

Nieuw, Nog niet gebruikte vaten moeten worden voorbereid voor de ontvangst van nieuwe wijn. Middelen, die looizuren, vooral galluszuur, vervat in het houtweefsel, moet worden gespoeld. Je moet het vat dus drie dagen laten weken, daarna een half uur beitsen met een 2% soda-oplossing (200 g na 100 l), dan gestoomd; schoon heet water wordt in het vat gegoten, de plug wordt krachtig gedood en de loop wordt zo krachtig mogelijk geschud. Dit creëert een negatieve druk, water dringt beter door in de poriën van houtweefsel, het reinigingsproces nauwkeuriger maken.

Daarna wordt het vat nog een aantal keer geweekt, Het wordt een tweede of derde keer gestoomd en vervolgens geweekt in koud water.

in nieuw, zelfs speciaal geprepareerde vaten, wijn mag niet eerst worden gerijpt. In deze vaten blijft de smaak van het hout behouden, die schadelijk kunnen zijn voor de wijn. In de eerste jaren mogen ze alleen worden gebruikt voor fermentatie.

Samenvatting:

• Voor een kleinere hoeveelheid wijn worden glazen vloerkleden met een capaciteit gebruikt 4-5 liter, voor meer – plastic tanks of houten vaten.

• Op tijd, als de vaten leeg zijn, moet droog worden gehouden” door verbranding van zwavel of "nat" met kaliummetabisulfiet in tabletten (duurzamer in de vorm van een poeder).

• Nadat u gebruikte vaten heeft gekocht, moeten deze zorgvuldig worden schoongemaakt, en nieuwe vaten moeten goed worden voorbereid voor wijnopslag.

• Vaten die "droog" of "nat" worden bewaard, moeten grondig worden gewassen voordat ze in de herfst opnieuw worden gebruikt.