Kamertemperatuur, waarin wijn wordt gefermenteerd

Kamertemperatuur, waarin wijn wordt gefermenteerd.

Zoals ik al eerder zei en ik zal het zo uitleggen, instellingen -het sap van druiven of ander fruit – vereist optimale temperatuur.

De vruchten van de vroege rassen zijn hier geen probleem; zelfs tot september is het behoorlijk warm in de kelder, dat fermentatie in korte tijd kan beginnen en eindigen end. Latere vruchten en druiven hebben niet langer zulke gunstige omstandigheden voor fermentatie – het is al veel cooler, en soms zelfs koud. Vaak blijven we met niets anders over, als een bepaalde interferentie.

In het geval van kleinere hoeveelheden instelling is het niet moeilijk; fermentatievaten, de meest voorkomende glazen ballonnen, evenals kleine vaten, kan binnen geplaatst worden, die een constante temperatuur heeft: bij voorkeur 15-20 ° C. Tien, wie heeft niet zo'n kamer of zet zulke hoeveelheden sap?, die niet in het appartement passen, hij moet genoegen nemen met een koude kelder. Je moet het een beetje opwarmen of speciale gist gebruiken voor fermentatie bij lage temperaturen.

• Kamertemperatuur, waarin fermentatie plaatsvindt, het mag niet meer dan 25 ° C zijn (hogere temperaturen zijn schadelijk voor de gist) niet minder dan 6-8 ° C (dan zal er helemaal geen fermentatie plaatsvinden).