Kruisbes wijn, bramen, lijsterbes, bosbessen

Recept voor 10 liter.
Agrest. De wijnen zijn uitstekend, ze verdwijnen maar langzaam en worden volwassen. De beste kleine cijfers. Agrest zawiera 1—1 ½ kwasu i 6—9% cukru.
5 ½ kg. Pureer de rijpe bessen, toevoegen 4 gr. fosfor en giet over 6 liter water. Na afkoeling de gist toevoegen en daarna 24 uren om in te knijpen. Bij Tokaj-gist 300 ​ 350 dkg. suiker, bij Steinberg, Rudesheim 200 Doen 250 dkg. suiker.

Czernice (bramen) ze geven uitstekende wijnen, vooral als ze volledig gerijpt zijn. Volgen, zoals bij bosbessen, Voeg gewoon toe 5 gram citroenzuur en 5 gr. fosfosal. Gebruik gist voor rode wijnen.

Morwa, zoals bij bramen.

Berg as. 4 kg. pureer zoet fruit, toevoegen 15 gr. citroenzuur, 4 gram fosfor. giet 6 liter water, enz.. We raden Zeltinger-gist aan, Rudesheimer, Johannisberger itd. suiker 200 - 250 dkg.

Bosbessen (zwarte bessen). 4 kg. pureer de bosbessen, zonder de zaden te verpletteren, toevoegen 5 -10 gr. citroenzuur. 5 gr. rogge. giet -6 liter water, of nog beter kook het, stam, gebruik Bordeaux-gist, Bourgondië. We krijgen de beste rode wijnen. Suiker 160 ​ 260 dkg. Gist in eerste instantie op temperatuur 20 - 30 ° C.