Kokoswijn

Ingrediënten:
0,5 kg kokosgarnalen
0,5 kg rijst
0,5 kg versnipperde dadels
1,5 kg suiker
5 g citroenzuur
5 g gistmedium
universele wijngist

Rijst in de pot, giet 3 liter water, breng aan de kook en laat sudderen 5 min. Doe de versnipperde dadels en kokosschaafsel in een andere pan, giet het rijstafkooksel en kook het erdoor 15 min. Giet de suiker met de gezeefde bouillon en roer tot het is opgelost. Voeg na afkoeling de voedingsoplossing toe. Wanneer de must heeft 20 st. C voeg de gistmoeder toe en giet alles in de nokpan, laat wat ruimte over onder de kurk. Laat wat most in een aparte fles staan ​​en als de gisting voorbij is, voeg je wat er in de fles zit na een paar dagen aan de rand toe. De fles sluit je het beste af met een wattenschijfje. Laat de wijn met een buis afgesloten tot hij volledig gefermenteerd is. Na ongeveer. 3 Mens. we decanteren de wijn boven het sediment, en na de volgende drie stappen herhalen we het toevoegen van 5 g kaliummetabisulfiet. We laten de wijn een jaar rijpen. Als je wilt, kun je het zoeten met een zoetstof.

Gegeven recept voor 5 ik wina