Hoe rozenbottelwijn te maken

Wilde roos (niet te verwarren met meidoorn) vooral de harige variëteit is een uitstekend materiaal voor de productie van lichte en zware lichte wijnen. Van al het fruit is misschien het boeket het beste, geproduceerd door de juiste raszuivere gist. Uitstekende wijnen worden gemaakt met Steinberg-gist, Liebfraumilch, Laerima Christi, Tokay. Gebruik geen gist of rode wijn.
Recept voor 10 liter.
3 kg. het is het beste om het stof van het bevroren fruit te verwijderen (verwijdering van bloemresten wenselijk, maar niet noodzakelijk) insnijden, overstroming 6 liter kokend water. Na afkoeling toevoegen- suiker, medium, gist, en fermenteer tot 4 dagen, knijp en was het vruchtvlees en maak de most zo nodig zoeter. De vrucht wordt in hoeveelheid gedroogd 1 kg. twee keer later overstromen 3 liter kokend water en pers. Toevoegen 2 gr. fosfaat. Voeg Tokaj-gist toe 2 - 3½ kg. suiker, met sherrygist, Madeira, Laerima Christi, 240 ​ 300 dkg

Meidoorn, Meidoornwijn is een van de beste wijnen, volgen, als een wilde roos. Fruitkoken kan ook worden gebruikt (1 kg. Aan 3 l water).