Hoe roggewijn te maken?

Rogge. Een van de meest populaire ingrediënten voor het maken van wijn is rogge. We raden deze grondstof ten zeerste aan, voor de volgende redenen:
1) w stosunku do owoców bardzo tani zwłaszcza, dat na het uitlekken van de wijn, de overgebleven rogge kan worden gedroogd en voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, al was het maar voor eten.
2) łatwość i prędkość otrzymania dobrego wina.
3) nie wymaga prawie żadnych pomocniczych przyrządów i aparatów, dus slijpmachines, pras, niet koken of brouwen.

Het moet verder worden aangevinkt, dat roggewijn lukraak zelfs betere soorten druivenwijn imiteert. Roggewijn is een gezonder product dan druivenwijn, omdat het alleen citroenzuur bevat, wat veel gunstiger is voor het lichaam dan wijn, deze wijn, zorgvuldig verwerkt, wordt gekenmerkt door volledige duidelijkheid, mooie kleur en glans.

Roggewijnen toegevoegd aan andere wijnen, hun opheldering versnellen. Rekening houdend met bovenstaande overwegingen, raden we het iedereen aan, vooral beginners in het maken van huiswijnen, dat ze eerst proberen roggewijn te maken, want ze krijgen niet alleen een lekker en mooi product, maar het zal hen aanmoedigen om de productie van deze wijn te verbeteren, die, indien op grote schaal uitgevoerd, van groot economisch en hygiënisch belang zou zijn voor het land, Dit komt door de toename van de consumptie van suiker in het land en de vervanging van sterk alcoholische dranken door wijn die zo schadelijk is voor de gezondheid.

Maak roggewijn aan 10 liter:

1) twee liter rogge, mechanisch reinigen, wassen met eerder gekookt en afgekoeld water. Rogge moet snel worden uitgewassen, het duurde 6 minuten, om te voorkomen dat de ingrediënten die waardevol zijn voor wijn van de roggehuid worden weggespoeld.

2) Tak przygotowane żyto wsypuje się do gąsiora na 10 liter, overstromingen 1 liter citroenzuuroplossing (1 liter water. 40 gr. zuur) in gekookt en afgekoeld water gedurende 2-4 uur. Deze behandeling is gericht op het steriliseren van de rogge, d.w.z.. vernietiging van ongewenste bacteriën. Laat het toegevoegde citroenzuur niet weglopen, want hij zal de wijn zijn juiste zuurgraad geven.

3) Po wyjałowieniu żyta dolać 4 liter water, waarin ze werden gekookt en gerommeld 1 kg. suiker, en 4 g. speciale voedingsoplossing ,,Secalum "of als laatste redmiddel" Phosphosal”.

4) Dodać rozmnożonych dowolnych drożdży „Vinum“, bijv.. "Tokay" i po 1 Voeg op de dag de rest van de suiker toe in de vorm van een siroop.

5) Syrop przygotować, door 1½ liter water toe te voegen 1½ - 2 kg. suiker. De toegevoegde siroop moet worden geroerd, zodat de suiker niet op de bodem van de pan zakt.

6) Po upływie najwyżej 3 weken om vloeistof uit het graan en sediment in de fles of het vat te zuigen, vul ze volledig met de vloeistof en sluit de fermentatiebuis af of giet paraffineolie of pure olijfolie en stop het met watten. Wanneer het begint op te ruimen, filter en trek in flessen.

Wijn – Tarwe, maïs. Doe hetzelfde als bij rogge, deze wijn is echter geen partij voor rogge.