Boeket, kracht en smaak van wijn

Een boeket wijn. De wijn wordt gemaakt door alcoholische gisting van de fruitmost, uitgevoerd door speciale soorten wijngist, die het juiste boeket wijn bepalen. Als we pure wijngist gebruiken voor fermentatie, bijv.. „Tokay” of "Sauternes”, het is van most verkregen uit appels, of meidoorn, of een ander fruit, we krijgen een product met de karakteristieke geur van de betreffende wijn.

Dwingen- wijn hangt af van het soort gist dat wordt gebruikt en de hoeveelheid suiker (alleen zuivere wijngistrassen kunnen meer alcohol produceren). Omdat ons fruit relatief weinig suiker bevat om sterke wijnen van te maken, en dus permanent, daarom moet suiker aan de fruitmost worden toegevoegd (alleen griesmeel!) herinneren, dat 1 kg. de suiker zal produceren 500 gr. alcohol en 500 gr. gas-. De zwakke wijn bevat ca. 8% alcohol, hoogstens sterk 16%. Een heel eenvoudig en goedkoop apparaatje om alcohol af te meten is de "Vinalcometer".. Binnen een minuut wordt de alcohol gemarkeerd.

De smaak van wijn hangt grotendeels af van de hoeveelheid zuren die erin zitten: wijn, citroen, appel, waarvan de hoeveelheid niet groter mag zijn dan (bij voorkeur 0,6-0,8%). De mildste smaak wordt gegeven door de wijn met citroenzuur. Mits de most een laag tanninegehalte heeft, dan verbetert de toevoeging van tannine de smaak (maximaal ½ gr. Aan 10 liter).
Om de levenskracht van gist te versterken, wordt aanbevolen om een ​​speciale voedingsoplossing toe te voegen. (½ gr. per liter). "Secalum" voor de productie van graan- en bosbessenwijnen en "Fosfosal” przy innych owocach.