Gieten en klaren van wijn

Bewaar de geplukte wijn op een koele plaats, waar het over een paar weken zal verduidelijken. Als het niet op tijd was gebeurd 2-3 maanden, download ze alstublieft opnieuw. Alleen volledig zuivere wijn kan in flessen worden gebracht.

Voordat u het in flessen giet, moet u dit weten, of de wijn voldoende rijpheid heeft bereikt, Hiertoe wordt wat wijn in de kolf gegoten en een paar dagen zonder dop gelaten (4—5). Als de wijn na deze tijd niet is veranderd, noch wat betreft de kleur, noch duidelijkheid (de schapenvachtlaag op het oppervlak doet er niet toe), het is een teken, dit is het juiste moment om in de flessen te trekken. Zolang de wijn erna 6 maanden zijn nog niet opgehelderd, dan kunnen we de opheldering kunstmatig versnellen, wat het gemakkelijkst wordt bereikt door magere, ongekookte melk toe te voegen. Aan 20 liters wijn worden geschonken 1/20 deel liter melk en meng goed. Er is troebelheid door afgeknot eiwit, die echter na enige tijd bezinkt naar de bodem van de fles. In plaats van melk kunt u gelatine in grote hoeveelheden gebruiken 2 gram per 25 liter. Gelatine is doordrenkt 24 uren in koud water, giet dan het water af en voeg een liter vers water toe en kook het tot de gelatine is opgelost. Vervolgens wordt 1/4 liter wijn toegevoegd, mengt en giet het in een vat wijn met grondig mengen. In beide gevallen dient de wijn, na opheldering, van boven het bezinksel te worden verwijderd.
Als de verduidelijking niet heeft plaatsgevonden. plus ½ gr. zijn land (oplossen in warm water) Aan 10 liter.
Soms de tannine zelf, de wijn verduidelijkt. Test kleine flesjes voordat u de hele hoeveelheid wijn zuivert.

Filter de wijn, Ter verduidelijking, door dichte canvas tassen. Deze behandelingen zijn bedoeld om de zakjes af te sluiten voor verdere filtering. Zelfs nieuwe filterzakken moeten voor elk gebruik worden gekookt.