Bessenwijn

Recept voor 10 liter.
Krenten, ze kunnen concurreren met druiven. Deze wijn klaart gemakkelijk op, het rijpt hard. Krenten bevatten 0,7-3,5% zuur, suiker 2-15%. De hoeveelheid zuur en suiker moet worden bepaald met een zuurmeter en een suikermeter. Bij voorkeur op 1 liter bessensap 1½ toevoegen 2 liter water. (Een liter sap wordt verkregen uit 1½ kg. krenten). Gebruik alleen rijpe bessen, wenselijk zonder twijgen en bladeren. Bordeaux-gist gebruiken, Bourgogne wordt aanbevolen om bosbessensap toe te voegen. Aan 1 liter bessensap sap uit 10 dkg. bosbessen. Suiker 20 Doen 25 dkg. Malaga door gist 28 Doen 35 dkg. Aan 1 liter most.

Alleen zwarte bessen, ze geven wijnen te zuur, Anderzijds zijn ze perfect als aanvulling op alle wijnen, waardoor ze een heerlijke smaak en aroma krijgen. Paradise-appels spelen een vergelijkbare rol.