Minerale voedselingrediënten

zoutMinerale voedselingrediënten
anorganische chemische verbindingen, voornamelijk positieve ionen (kationy) straf, calcium, kalium, magnesium, ijzer en negatieve ionen (anionachtig) fosforverbindingen, zwavel, chloor-. Behalve eiwitten zijn ze het structurele materiaal van het organisme, maken deel uit van de lichaamsvloeistoffen, beïnvloeden het verloop van veel levensprocessen, hebben een regulerend effect.

Totaal elementen, waaruit het menselijk lichaam bestaat, verdeeld in macronutriënten, Die zijn: zuurstof, koolstof, waterstof, azote, calcium, Fosfor, kalium, zwavel, chloor en natrium – hun aandeel in lichaamsgewicht overschrijdt 99% – en micronutriënten, waaronder onder andere: ijzer, magnesium, koper, mangaan, kobalt, zink, molybdeen, selen, fluor en jodium – het aandeel van deze groep is ca.. 1 %. Het belang van micronutriënten voor de menselijke gezondheid is recentelijk beter begrepen. Vanwege hun speciale rol in het verloop van levensprocessen worden ze bio-elementen genoemd, soms ook metalen van het leven. Een bijna complete set van minerale voedingscomponenten die nodig zijn voor de goede werking van het menselijk lichaam omvat ruw fossiel zout of verdampt uit zeewater. (Zout, Warzona, meestal verkocht in winkels, het is gewoon puur natriumchloride). De bron van de meeste mineralen in voedsel is ook moeilijk (dolomitowa) drinkwater, die in tegenstelling tot zacht water (van regenval), voornamelijk rijk aan natrium, heeft veel calcium, magnesium, zink, lithium en andere bio-elementen. Een dieet dat het lichaam voorziet van voldoende hoeveelheden minerale voedselingrediënten is onvolledig, als het niet ook ingrediënten bevat die hun opname door het lichaam vergemakkelijken. Vitamine D-tekort veroorzaakt bijvoorbeeld weinig calciumopname; een vergelijkbare relatie verbindt vitamine C met ijzer.