Gerst weken

Gerst weken
Het doel van het weken van gerst is om het te stimuleren tot intensieve biochemische veranderingen door extra hoeveelheden water in het inwendige te introduceren.,
Gerstekorrel om in te weken is een levend organisme, waarin levensprocessen in slow motion plaatsvinden. Deze vitale eigenschappen worden door het graan bewaard, wanneer de hoeveelheid water erin, de zogenaamde. constitutioneel is niet lager dan 10%.
Het vegetatiewater voorziet het embryo van voedingsstoffen, die in opgeloste toestand van de ene cel naar de andere worden overgebracht..

Inweken regimes
Het inweekproces is onderverdeeld in drie fasen: graan wassen en voorweken, belangrijkste weken en weken.
De pot wordt gebruikt voor het wassen en eerste weken van het graan , die is uitgerust met een menginrichting, het graan met water uit de bodem van de pollepel dwingen, naar de top, zoals aangegeven door de pijlen. Tijdens dit mengen wordt het graan gewassen en belucht.
Het belangrijkste weken vindt plaats in de bassins met een cilindrisch-conische vorm, gemaakt van plaatstaal. Ze zijn uitgerust met op de opening gemonteerde spoelen: in het vat, waardoor perslucht wordt gedwongen door een compressor. Conische elementen, met geperforeerde kegels worden gebruikt om vuil water van graan te scheiden.
Het inweekproces vindt plaats in een overgietlepel, die qua structuur vergelijkbaar is met vaten.

Een typisch systeem in deze technische omstandigheden is het doorweekproces van lucht en water. De gerst wordt geweekt in een cyclus van 60 uur 16 uren onder water en 44 uur zonder water (het weken van de zogenaamde. lucht).

Voorweken gaat door 10 uren, inclusief 2 uren graan wassen tijdens het mengen van granen en constante watertoevoer vanaf de bodem van de tank en vuil waterafvoer van bovenaf, Gedurende deze tijd worden de lichte gerstekorrels gescheiden, de zogenoemde. drijft, die naar de oppervlakte van de grondwaterspiegel stijgen en met overtollig water naar de poetsschoen stromen, bevindt zich aan de bovenkant van de pot. Na de gerstwasfase wordt het vuile water afgevoerd en blijft de gerst een tijdje zonder water 6 uren luchten 5 minuten in stappen van 1 uur.

Het vat wordt dan gevuld met vers water en daarna 2 uur pompt de pomp het graan samen met het water in de volgende watertank. Het graan wordt samen met het water naar de conische zeef gevoerd. Water sijpelt in de kegel, en dan een pijp naar het riool, het graan daarentegen stroomt langs het oppervlak van de zeef en valt in de gietlepel.
De gerst blijft in de loop van de loop zonder water 6 uren, dan wordt het overgoten met water en po 2 uren onder water doorgebracht, wordt het losgelaten en wordt een nieuwe cyclus van doorweken in de lucht uitgevoerd 6 uren 16 de uren dat de gerst in de kuip blijft, de gerst wordt overgebracht naar het volgende vat. Na verder 24 uur - naar de volgende in de regel van het aanzuigvat, van waaruit daarna 10 uren weken (6 uur zonder water, 2 uur onder water en 2 uur zonder water) de gerst wordt overgebracht naar de kiemafdeling. Gerst die aan de kiemplant wordt geleverd, wordt geweekte gerst genoemd.
Tijdens de gehele onderwaterweekcyclus wordt de gerst periodiek met perslucht belucht.
Bovendien wordt tijdens de luchtinweekfase periodiek de CO2 aangezogen die wordt gegenereerd door de ademhaling van het graan. Deze aanzuiging gebeurt met een compressor, die is verbonden met het onderste conische deel van de gietpan.