Bijproducten van de bierproductie

Moutkiemen
Moutkiemen zijn een bijproduct van de mouterij. Hun aantal is ongeveer. 4% in verhouding tot de droge stof van gerst die wordt gebruikt bij de productie van mout. Ze zijn een zeer waardevol bijproduct. Door het hoge gehalte aan eiwitten en aminozuren zijn ze een waardevol bestanddeel van het voedermengsel voor landbouwhuisdieren. Moutkiemen worden ook gebruikt bij de bereiding van media voor de kweek van bacteriën en schimmels in de farmaceutische industrie en bij de productie van organische zuren., enzympreparaten en aminozuren.

Gelukkige verjaardag
Vlees is een bijproduct van de brouwerij van de brouwerij na het beslagfiltratieproces. Ze worden gebruikt als waardevol voer in de veehouderij. In natte vorm zijn ze erg onstabiel en kunnen ze niet langer worden bewaard dan 1 dag,

Ze zijn geschikt voor het maken van kuilvoer of kunnen in een gepaste dosering als voederadditief worden gevoerd.

Strooisel wordt veel gebruikt bij de opfok van melkkoeien en varkens. Het belang van desserts, als voer wordt steeds meer benadrukt. In een aanzienlijk aantal buitenlandse brouwerijen worden ze gedroogd en verkocht in polyethyleenzakken.

De chemische samenstelling van nat strooisel is als volgt: water 80%, ruw eiwit 5%, puur eiwit 4,3%, Ruw vet 1,6%, stikstofvrije extractieresiduen 7,7%.

De verteerbaarheid van de afzonderlijke componenten is als volgt: ruw eiwit 76, puur eiwit 79, Ruw vet 85, stikstofvrije extractieresiduen 77.

Gist
De afvalgistdrijfmest bevat meestal 10-15% droog gewicht. Biologische ingrediënten vormen 91-94% droog gewicht, as 6-9%. Het eiwitgehalte in gist komt op 50%, suikers 9-12%, en dik 2-4% op basis van droog gewicht. Biergist is rijk aan vitamines, vitamine B1 is in hoeveelheid aanwezig 6-20 mg w 100 g droge gist, en vitamine B2 in hoeveelheid 1,5-2 mg / 100 g, Bovendien bevat gist vitamine B6 en anderen uit deze groep, evenals provitamine D..

Gist wordt gebruikt voor voer in de vorm van een natte mest of in droge vorm. Om de gist te fixeren en de hoeveelheid verteerbare eiwitten te verhogen, wordt deze gedroogd in rollendrogers. Nadat de biergist is gedroogd, gaat deze naar de veevoederfabriek.
De voederwaarde van gist is erg hoog, voornamelijk vanwege het eiwit- en vitaminegehalte.

Biergist wordt voornamelijk gebruikt bij de opfok van melkkoeien, hebben een positief effect op de melkgift. Melk van koeien, waarmee hij de zit passeert; biergist is rijker aan vet, De gist kan ook aan varkens worden gevoerd als voederingrediënt.

Gist is ook geschikt voor de productie van eiwit- en aminozuurpreparaten voor voedingsdoeleinden. Biergist is meestal bitter en wordt dan niet gebruikt voor de productie van vitaminepreparaten.
Na het bitter maken wordt de gist geperst, dan hun plasmolyse door toe te voegen 10% keukenzout en onderhoudt 2 uren.: bij 45 ° C. Onder deze omstandigheden wordt de gistmassa ervoor; strijkijzers worden vloeibaar. Om een ​​goed aroma te verkrijgen wordt het autolysaat enkele uren onder een zuurstofatmosfeer bij 75 ° C gehouden.
De aldus verkregen eiwitmassa wordt gedroogd in een rotatiedroger of door middel van infraroodstralen. Onder invloed van ultraviolette straling is het preparaat verrijkt met vitamine D..
Vitaminepreparaten worden op verschillende manieren verkregen. De meeste van deze methoden extraheren gist met vluchtige organische oplosmiddelen bij lage temperatuur. De verkregen preparaten bevatten voornamelijk B-vitamines, die in grotere hoeveelheden in gist aanwezig zijn.
Gist bitter en gedroogd op lage temperatuur, genaamd medicinale gist, bevatten alle vitamines die in de gistcel worden aangetroffen.