Bereiding van gerst voor de productie van bier

Bereiding van gerst voor productie
Het doel van het voorreinigen van de gerst is om de belangrijkste hoeveelheid onkruidzaden en andere lichte verontreinigingen te verwijderen, met. waarvan sommige schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
Om deze reden is het verwijderen van deze onzuiverheden noodzakelijk, dat ze meer vocht bevatten dan gerst, en dat kunnen ze ook “vormen de ziektekiemen van "molding van gerst tijdens opslag en lokale verhoging van de temperatuur van de yen.
Basisreiniging is het verwijderen van zwaardere staalverontreinigingen, de zogenoemde. ferromagnetische en ronde korrels van andere planten.
Het sorteren van de gerst is nodig om ervoor te zorgen dat de granen gelijkmatig worden bevochtigd tijdens het week- en kiemproces, wat belangrijk is voor de kwaliteit van de mout en de moutefficiëntie.
Gerst die aan de mouterij wordt geleverd, wordt gelost in een speciale hopper, meestal onder het niveau 0 (onder het maaiveld). Gerst wordt meestal vanuit de hopper met een emmerelevator naar een dressingplant gevoerd, vanwaar het vervolgens naar het magazijn of naar de primaire reinigingsapparatuur wordt gestuurd, als de partij grondstof bedoeld is om direct te worden gebruikt voor de productie van mout.

Drogere gerst kan ook door de zwaartekracht door het magnetische apparaat in de trieur vallen, en van daaruit naar de sorteerder en op zijn beurt naar de gesorteerde gerstbunkers.