Beoordelingscriteria voor proceswater

Vereisten voor technologisch water voor de productie van light bier ,zijn aan het volgen:

Troebelheid mag niet groter zijn dan 5 mg Si02 / dm3, Troebelheid wordt meestal veroorzaakt door de aanwezigheid van een overmatige hoeveelheid silica, organische verbindingen of beide.

Kleur toegestaan 20 mg Pt / dm3, Een hogere kleurintensiteit geeft het gehalte aan gekleurde organische stoffen in het water aan, voornamelijk humusverbindingen.

Geur acceptabel Z2R, dat wil zeggen, wanneer het koud wordt getest (MET) zwak (2), groente (R). Water boven 2R mag in ieder geval niet voor productie worden gebruikt, nog meer met een waarneembare bedorven geur, vertegenwoordigd door de letter G., bijv.. Z2G, wat betekent dat wanneer het koud wordt getest - zwak bederfelijk is.

De kwaliteit van proceswater is niet afhankelijk van de algehele hardheid, als het niet hoger is dan 30 ° n (waterhardheid 1 ° Duits (1° n) komt overeen met het gehalte aan geëquilibreerde calciumzouten 10 mg calciumoxide w 1 dm³ water). Het systeem van carbonaat- en niet-carbonaathardheid is echter erg belangrijk. Het hangt af van deze maten, of water verzurende eigenschappen heeft, dat wil zeggen alkaliserend.

Alkaliserende eigenschappen zijn een van de oorzaken van acute bitterheid in bier. Ze kunnen na het wassen aan de zijkanten van de flessen beslaan. Sulfaten verhogen de bitterheid.

De resterende alkaliteit is een maat voor de alkaliserende eigenschappen en mag niet groter zijn dan 5.

Chloriden geven het bier een milde en zoete smaak. Hun inhoud in water tot 5 mval / dm3 (Doen 300 mg / dm3 omgezet in NaCl), is niet van groot belang voor de kwaliteit van het bier.

Nitraten verminderen de activiteit van gisten en veroorzaken hun degeneratie. Het gehalte aan nitraten in het water mag niet hoger zijn dan 0,5 mval / dm3 (7 mg N / dm3).

Nitriet is alleen toegestaan ​​in zeer kleine hoeveelheden. Ze creëren gunstiger omstandigheden voor de ontwikkeling van schadelijke micro-organismen en geven het bier een onaangename fenolische nasmaak..

IJzergehalte hierboven 0,3 mg / dm3 en mangaan hierboven 0,1 mg / dm3 is de oorzaak van het donker worden van de kleur, slechte smaak van bier en verminderde gistactiviteit.

Ammoniak van minerale oorsprong heeft geen betekenis voor de brouwtechniek, en organische ammoniak mag helemaal niet in het water aanwezig zijn.

Silicium – kiezelzuur en zijn zouten boven de hoeveelheid 20 mg So02 / dm³ remmen de groei van gisten, en dus de mate van verzwakking verminderen, het verminderen van de permeabiliteit van het celmembraan.

Het gehalte aan vrij chloor mag niet hoger zijn dan 0,1 mg / dm³. Vrij chloor in het water geeft het bier een onaangename fenolische nasmaak.

Natriumbicarbonaat - de aanwezigheid van deze verbinding is erg schadelijk omdat het de pH van het beslag verhoogt, wort en bier.

Gebonden CO2 (Jon HCO-) - de hoeveelheid gebonden kooldioxide is gelijk aan de hoeveelheid bicarbonaat van calcium, magnesium en mogelijk natrium.

Chloriden geven het bier een milde en zoete smaak. Hun inhoud in water tot 5 mval / dm3 (Doen 300 mg / dm3 omgezet in NaCl), is niet van groot belang voor de kwaliteit van het bier.

Nitraten verminderen de activiteit van gisten en veroorzaken hun degeneratie. Het gehalte aan nitraten in het water mag niet hoger zijn dan 0,5 mval / dm3 (7 mg N / dm3).

Nitriet is alleen toegestaan ​​in zeer kleine hoeveelheden. Ze creëren gunstiger omstandigheden voor de ontwikkeling van schadelijke micro-organismen en geven het bier een onaangename fenolische nasmaak..

IJzergehalte hierboven 0,3 mg / dm3 en mangaan hierboven 0,1 mg / dra3 is voornamelijk de oorzaak van het donker worden van de kleur, slechte smaak van bier en verminderde gistactiviteit.

Ammoniak van minerale oorsprong heeft geen betekenis voor de brouwtechniek, en organische ammoniak mag helemaal niet in het water aanwezig zijn.

Silicium – kiezelzuur en zijn zouten boven de hoeveelheid 20 mg SiO2 / dm³ remmen de groei van gisten, en dus de mate van verzwakking verminderen (het verminderen van de permeabiliteit van het celmembraan.

Het gehalte aan vrij chloor mag niet hoger zijn dan 0,1 mg / dm³. Vrij chloor in het water geeft het bier een onaangename fenolische nasmaak.

Natriumbicarbonaat - de aanwezigheid van deze verbinding is erg schadelijk omdat het de pH van het beslag verhoogt, wort en bier.