Thuis brouwen

Bier maken.
2—3 kg moutextract of 3-4 kg gemalen gerstemout, 20-35 gr. Kook de hop erin 10 liter water, zeef vervolgens door het doek in een glazen vat of vat. Voeg na afkoeling de vermeerderde en gezeefde speciale biergist toe (in de handel verkrijgbaar in droge en stabiele vorm, vergelijkbaar met wijngist).

Wanneer turbulente gisting stopt, die bij kamertemperatuur binnen optreedt 3 ​ 5 dagen, en bij een temperatuur lager dan 10 ° C. na 6-8 dagen (betere temperatuur lager) we nemen het bier in flessen met een hefboom. Sluit de flessen stevig af, blijf kalm, Consumeer het bier binnen 8 à 5 dagen. Je kunt het bier ook in het vat trekken, wat veel moeite kost, maar het bier moet direct worden geconsumeerd, d.w.z.. zonder in flessen te gieten, anders verliest het meer koolzuur (gas-).

Honing bier. 1-2 kg. honing, water, hop zoals hierboven, 5-10 gr. citroenzuur. Als het bier zonder hop is gemaakt, dit moet worden toegevoegd 5 gram "Secalum".

Zelfgemaakt bier is soms troebel, maar buitengewoon lekker en bij uitstek gezond, omdat het grote hoeveelheden vitamines bevat, stoffen die nodig zijn voor de gezondheid.