Technologische en economische effecten als gevolg van het gebruik van extracten en andere hopbereidingen

Het gebruik van gewone en geïsomeriseerde hopextracten is vooral hieruit van groot technologisch belang, dat de bittere zuren worden beschermd tegen oxidatie, dat wil zeggen ongunstige veranderingen en verliezen.

De bitterstoffen in concentraten en andere hopbereidingen zijn beter beschermd tegen oxidatie dan in het geval van zwavelhoudende hop.

Wymienione preparaty są łatwiejsze w stosowaniu pozwalają ma uzyskiwanie piwa i zawiorająecgo zawsze podobną ilość izozwiązków, die een nobele bitterheid van een vergelijkbare intensiteit vormen.

Het economische basiselement dat voortvloeit uit het gebruik van gewone uittreksels, geïsomeriseerd, van concentraten en andere hopbereidingen is een beter gebruik van bitterstoffen.

Bij gebruik van hop in de vorm van kegels, de mate van gebruik van bittere verbindingen is slechts 30%. Hop-extracten maken het meestal mogelijk om het gebruik van deze verbindingen te verhogen 50-60%, en geïsomeriseerde extracten tot 80%.

Concentraten en andere dry hop-preparaten maken het ook mogelijk om het gebruik van bittere stoffen door te verhogen 10-20%. Een bijkomend voordeel van het gebruik van extracten en concentraten zit hierin, dat ze minder gekoelde opslagruimte nodig hebben, wat de opslagkosten verlaagt.

Hop extracten, kunnen meerdere jaren worden bewaard zonder het gehalte aan α-zuren en iso-α-zuren te veranderen, wat ook een belangrijk economisch element is. Tijdens de hopoogstperiode is het mogelijk om voorraden aan te leggen in de vorm van extracten en zo te voorkomen dat hop verouderd en de technologische bruikbaarheid ervan aanzienlijk wordt verminderd..