Suiker en stroop

Bieten en rietsuiker

Alleen witte suiker mag worden gebruikt voor de productie van wort en voor het zoeten van het moutbier, waarvan de kenmerken in overeenstemming zijn met de onderwerpsnorm voor witte of industriële suiker.

Ruwe suiker en suikermeel zijn niet geschikt voor bierproductie vanwege vervuiling met gekleurde stoffen, aldehyden en mineralen, onder andere natrium- en kaliumzouten.

Glucosestroop

Alleen glucosestroop verkregen uit graan door de enzymatische methode is nuttig voor de productie van bier. Deze siroop wordt gewonnen uit gerst of maïs. Het bevat ca.. 75% droge substantie. Het suikersysteem: Rechtsaf, maltose, glucose, enz., het is vergelijkbaar met moutextract. Deze siroop bevat ook eiwitten en aminozuren die worden opgenomen door gist.

Maisstroop geproduceerd uit aardappelzetmeel volgens zure en zuur-enzymatische methoden is niet geschikt voor bierproductie vanwege het gehalte aan natrium- en kaliumzouten, de hoeveelheid as in zo'n siroop is maximaal 0,5% droog gewicht.