Extracten, concentraten en andere hopbereidingen

Extracten, concentraten en andere hopbereidingen

De term hopextracten betekent de producten van het verwerken van hop met behulp van organische oplosmiddelen. Hop wordt geëxtraheerd met een oplosmiddel, die vervolgens wordt gescheiden met behulp van een vacuüm, dus bij lage temperatuur, gewoonlijk niet hoger dan 40 ° C. De lage verdichtingstemperatuur van het extract beperkt ongunstige veranderingen
chemische bitterstoffen.

Er zijn veel bekende buitenlandse bedrijven, die niet-geïsomeriseerde hopextracten produceren: bezgarbnikowe, tanninevrij en gemengd in een passend percentage tanninevrij met tannine.

Afgezien van dit soort hopextracten (Kirst, Hopcon, ANIE, Steiner, Hopulex) er zijn geïsomeriseerde extracten op de markt die zijn verkregen als resultaat van speciale behandelingen van omzetting in de vorm van "iso” bittere zuren, voornamelijk α-zuren, die worden aangetroffen in het harsextract.

Hop-extracten worden ook geproduceerd door: Hopfabriek in Lublin. Ethylalcohol wordt gebruikt als oplosmiddel, vervat in de geest van de consument. Deze extracten worden in al onze brouwerijen ter vervanging gebruikt 30% gesulfateerde en geperste hop.

Hopconcentraten worden "droog" geproduceerd, dat wil zeggen met fysieke en mechanische middelen. Concentraten in poedervorm zijn onder verschillende namen op de markt verkrijgbaar, bijv.: Hopfix, Hoparom, Lupulina, Hopstabil in Favorit. De eerste drie formules bevatten het bovenstaande 15% a-zuren, terwijl de laatste twee hierboven 15%.

Hop in geconcentreerde vorm in poedervorm bevat minder tannines, omdat de productie ervan de bladeren en zwaardere deeltjes van de hopkegel scheidt, die meer tannines bevatten.

Over het algemeen bestaat de methode voor het produceren van hopconcentraten uit het breken van de hopbellen en het scheiden van de zwaardere ingrediënten die geen lupuline bevatten in de stroom inert gas., bijv.. stikstof of CO2. Hop maalproces, Waardevolle ingrediënten worden geconcentreerd en verpakt bij temperaturen onder 0 ° C, gewoonlijk - 15 ° C. Lage temperatuur vermindert de oxidatie van hopcomponenten en elimineert de viscositeit van lupuline, waardoor het gemakkelijk kan worden gescheiden en. vermindert zijn verliezen.

Ongeconcentreerd hoppoeder wordt veel gebruikt in buitenlandse brouwerijen. Dit type hop komt in principe overeen met hop in de vorm van kegels.

Een typische vertegenwoordiger van hoppoeder is het product dat in de handel verkrijgbaar is onder de merknaam "Favorit". Na het verpulveren kan hop worden gepelleteerd met behulp van een suikerbinder of verrijkt met hopextract..

Lupuline in de vorm van poeders of zuigtabletten is sinds enkele jaren op de buitenlandse markt verkrijgbaar.